Filteropties:
Filteropties

Waarom TuckerCare?

Varken

Voor al je varken benodigdheden ben je bij TuckerCare aan het juiste adres

Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Ben jij opzoek naar stalbenodigdheden, injectie of gezondheidsproducten voor je varken. Bekijk al het varken assortiment bij TuckerCare.

Varken als huisdier?

Varkens zijn de meest voorkomende zoogdieren op de wereld. Het zijn alleseters en kunnen sterk variëren in grootte en gewicht. Varkens zijn intelligente groepsdieren en hebben veel ruimte en aandacht nodig. Er zijn wel meer dan 60 verschillende soorten rassen. Kleine rassen, middelgrote en grote waarvan het volwassen exemplaar wel 300 tot 400 kilogram kan wegen. Het kleine varken wordt vaak als hobbymatig gehouden.

Het is van belang dat je bij aanschaf kennis hebt van het natuurlijke gedrag van deze dieren. Wanneer een varken niet in de juiste leefomgeving leeft, kan het voorkomen dat het varken ongewenst gedrag gaat vertonen. Denk hierbij aan: slopen van spullen, gillen of willen ontsnappen.

Hobbyhouders mogen maximaal in bezit zijn van vier varkens. Het gezelschap van een soortgenoot en een goede huisvesting zijn een must. Varkens hebben een ruime en droge stal nodig. Hoe groot deze stal moet zijn is afhankelijk van de grootte van het varken. Ze moeten natuurlijk gedrag kunnen vertonen, zoals wroeten in de grond en een heerlijk modderbadje. Lees je dus goed in bij aanschaf van een varken.

Voordelig varken benodigdheden online kopen

In de webshop van TuckerCare vind je een breed assortiment en kun je voordelig varkenspullen kopen. Bij een bestelling vanaf 45,- euro krijg je altijd gratis verzending!

Veel winkel plezier bij TuckerCare!