Filteropties:
Filteropties

Waarom TuckerCare?

Schaap en geit

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Voor al je schaap en geit benodigdheden ben je bij TuckerCare aan het juiste adres

Alle producten zijn uit voorraad leverbaar. Voor aflammeren, dwang en bindartikelen, huid en vacht, markeren en alles voor de gezondheid voor je schaap of geit vind je bij TuckerCare in de webshop.

Schaap of geit als huisdier?

Heb je grond over en wil je daar schapen of geiten houden? Voordat je schapen of geiten gaat aanschaffen moet je eerst weten wat daarbij komt kijken. Wist je dat schapen wel 15 tot 20 jaar oud kunnen worden?

Schapen zijn echte kuddedieren, je hoort ze met meerdere bij elkaar te houden. Het zijn over het algemeen rustige en vriendelijke wezens. Wel hebben ze ruimte nodig om hun maagje te vullen met ruwvoer. De meeste houders kopen dan ook schapen om het gras kort te houden of voor de hobby.

Er zijn veel verschillende soorten rassen ontwikkeld voor diverse doeleinden. Schapen worden ingezet voor zowel hun wol, melk of vlees. Ze moeten geschoren en bekapt worden. Dit vraagt de nodige kennis over deze specifieke manier van verzorging.

Schapen hebben niet per se een schuilplaats nodig, ze kunnen dankzij hun dikke wol lage temperaturen weerstaan. Toch is het prettig wel beschutting te plaatsen. Hier kunnen ze schuilen voor de regen en dient het ook als schaduwplek tegen de zon. Door middel van schapengaas kun je het schapenweiland afzetten. Het hebben van schapen vraagt de nodige informatie over het gedrag en behoeften. Lees je dus goed in voordat je overgaat tot aanschaf.

Geiten zijn slimme en leuke dieren voor mensen met genoeg ruimte rondom het huis. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. Een stevige afrastering is nodig, want geiten verschillen in karakter en zijn goed in uitbreken. In Nederland worden geiten voornamelijk gehouden voor de melk of puur voor hobby.

Geiten kunnen grote afstanden overbruggen. Ze hebben een goed gehoor, goed ontwikkeld gezichtsvermogen en een goede reuk en smaak. Geiten zijn nieuwsgierige dieren en onderzoeken van alles. Het is daarom van belang om een paar objecten in de wei te plaatsen waarop ze kunnen spelen en klimmen.

Voordelig schaap & geit benodigdheden online kopen

In de webshop van TuckerCare vind je een breed assortiment en kun je voordelig spullen kopen voor schaap en geit. Bij een bestelling vanaf 45,- euro krijg je altijd gratis verzending!

Veel winkelplezier bij TuckerCare!